Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna zakąska gruzińska

Składniki:

    • 50 dkg małych pomidorów
    • 5 ząbków czosnku
    • 10 dkg orzechów nerkowca
    • 10 dkg sera żółtego
    • majonez
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz, chili


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne. Orzechy nerkowca lekko przyrumienić na suchej patelni, drobno posiekać nożem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce. Orzechy, ser, posiekaną natkę pietruszki, czosnek, majonez i przyprawy wymieszać, farsz powinien być bardzo pikantny. Tak przygotowanym farszem napełniać połówki pomidorów i układać na półmisku, schłodzić. Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *