Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna sałatka rybna

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
  • 1 szkl. ryżu
  • 2 papryki
  • pęczek szczypiorku
  • 8 kiszonych ogórków
  • cząber
  • 8 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie mięso z makreli rozdrobnić widelcem, paprykę pokroić w kostkę a ogórki w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając ugotowany i ostygnięty ryż.
    Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny i posiekanym cząbrem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *