Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 5 dkg wędzonego boczku
- 1 duża cebula
- 2 zielone papryki
- 1 łyżka posiekanych łodyg selera naciowego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 5 dkg żółtego sera
- sól, pieprz, curry do smaku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na n im mięso. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w paseczki. Boczek pokroić w kostkę, dodać na patelnie, obrumienić. Dodać cebulę i paprykę, przyprawić, smażyć kilka minut mieszając, dodać przecier, przyprawić, wymieszać. Porcje mięsa ułożyć na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, obłożyć przygotowanymi warzywami, zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym di temperatury 180 stopni C przez 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.