Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka faszerowana bananem

Składniki:

  • 10 piersi z kurczaka
  • 1 kg dojrzałych bananów
  • 1 cytryna
  • 60 dag ugotowanego białego ryżu
  • 30 dag ugotowanej marchwi
  • 30 dag młodej cukini
  • 20 dag świeżych kiełków
  • 50 dag mrożonych malin
  • 10 dag startego chrzanu
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 20 dag masła
  • Przyprawy: sól, pieprz, tymianek
  • Dekoracja: koperek, tymianek, makaron sojowy

Sposób przyrządzenia:
W piersi z kurczaka (oczyszczonej z błon i powięzi) robimy otwór, w który wkładamy obranego banana, uprzednio skropionego sokiem z cytryny. Tak przygotowaną pierś należy zamarynować (około 30 minut) w oliwie z oliwek z dość sporym dodatkiem świeżego tymianku i soli. Marchew i cukinię kroimy w julienne i podsmażamy na maśle, następnie dodajemy świeże kiełki, ugotowany ryż i przyprawy (całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce). Na patelni na małym ogniu smażymy marynowane piersi z kurczaka, a w międzyczasie miksujemy maliny z dodatkiem chrzanu i doprawiamy do smaku. Na środek talerza nakładamy ryż z jarzynkami, polewamy go sosem malinowym i dookoła układamy plastry usmażonej piersi kurczaka. Całość dekorujemy świeżym tymiankiem, koperkiem, makaronem sojowym i finezyjnie ułożonymi paseczkami marchwi.

1 comment for “Pierś z kurczaka faszerowana bananem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *