Składniki:
- 40 dag polędwicy wołowej,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 4 strąki papryki,
- 100 ml bulionu (instant),
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki oleju,
- sól i pieprz,
Sposób przyrządzenia:
Polędwicę obrać z błon, umyć, pokroić w paski. Obraną cebulę pokroić w piórka. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Rozgrzać olej, włożyć mięso i smażyć aż się zrumieni. Wyjąć oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić posiekane ząbki czosnku i cebulę. Zeszklić. Dodać paprykę. obsmażyć, mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć mięso. Podlać bulionem i dusić z koncentratem ok. 15 min.