Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z papryką

 Składniki:

  • 40 dag polędwicy wołowej,
  • 1 duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 strąki papryki,
  • 100 ml bulionu (instant),
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz,

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę obrać z błon, umyć, pokroić w paski. Obraną cebulę pokroić w piórka. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Rozgrzać olej, włożyć mięso i smażyć aż się zrumieni. Wyjąć oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić posiekane ząbki czosnku i cebulę. Zeszklić. Dodać paprykę. obsmażyć, mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć mięso. Podlać bulionem i dusić z koncentratem ok. 15 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *