Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka z krewetkami

Składniki:

    • 1 duża pierś z indyka
    • 10 dkg krewetek
    • biały pieprz i sól do smaku
    • olej do smażenia
    • 1 cytryna
    • 1 łyżka masła
    • 6 gałązek natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Pierś indyka umyć, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem, tak żeby miało jednakową grubość, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor, przewrócić, dosmażyć. Jeśli krewetki są w zalewie to osączyć, jeśli mrożone należy zblanszować. Na patelni roztopić masło, ułożyć  krewetki, podgrzać. Pierś indyka obłożyć krewetkami, natką pietruszki i ósemkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *