Składniki Ciasto:
Farsz:
|
|
Sposób przyrządzenia: Jeśli zajdzie taka potrzeba zwiększyć ilość mąki. Tak przygotowane ciasto uformować w kulę, przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej szerokości, sklejamy obydwa kawałki ciasta tak aby po pokrojeniu uzyskać zgrabne kwadraty, dzielimy na pojedyncze pierożki radełkiem lub nożem. Możemy też wycinać z ciasta małe krążki, nałożyć farsz i skleić dokładnie brzegi opuszkami palców, Ravioli gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. |
|
Sposób klejenia pierożków: |
|
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi