Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki ravioli z serem

Składniki
Ciasto:

  • 30 dkg mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka jaj
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Farsz:

  • 50 dkg twarogu śmietankowego
  • 20 dkg tartego sera żółtego (wędzony, oscypek)
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiać przez sito, uformować w kopczyk z wgłębieniem w środku. Wybić do wgłębienia jajka, dodać żółtka, sol, olej. Zagnieść z tych składników jednorodne, elastyczne ciasto.

Jeśli zajdzie taka potrzeba zwiększyć ilość mąki. Tak przygotowane ciasto uformować w kulę, przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm.
Sery wymieszać, dodać jajko, przyprawy, zemleć w maszynce do mięsa.

Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej szerokości, sklejamy obydwa kawałki ciasta tak aby po pokrojeniu uzyskać zgrabne kwadraty, dzielimy na pojedyncze pierożki radełkiem lub nożem. Możemy też wycinać z ciasta małe krążki, nałożyć farsz i skleić dokładnie brzegi opuszkami palców, Ravioli gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną.

Sposób klejenia pierożków:

Przeygotowanie rawioli
 
klaejenie raviolli
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *