Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi ziemniaczane z powidłami

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 200 g powideł truskawkowych
  • 1 łyżeczka rumu
  • 1 jajko
  • dodatkowo:
  • do polania:
  • 50 g masła
  • buka tarta

Do posypania:

  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach. Odcedzić, gorące obrać przecisnąć przez praskę. Odstawić na noc do ostygnięcia. Następnie dodać mąkę ,jajka i szczyptę soli i wszystko razem wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek grubości ok.3mm i wycinamy krążki(śr.ok 8 cm.) Powidła mieszamy z rumem. Na każdy krążek nakładamy 1/2 łyżeczki powideł. Jajko roztrzepujemy z 1 łyżeczką wody smarujemy brzegi krążków, składamy na pól i zlepiamy pierożki. Pierożki wrzucamy na wrzątek (ok 4 l wody) i gotujemy ok.8 minut na małym ogniu. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy bułkę tartą wg. uznania i ładnie zrumienić Polać pierożki. 50g cukru rozmieszać z cynamonem i podawać do pierogów. Smacznego!
Przepis nadesłany na konkurs  „ II Pirogowy konkurs  Pychotki ” Joanna Kalicińska

 

1 comment for “Pierogi ziemniaczane z powidłami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *