Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z mięsem z zupy

 

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 100 ml wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 30 dag gotowanego mięsa z zupy
  • 2 cebule
  • sól, pieprz mielony
  • majeranek,
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, jajka, wody, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i odstawić. Mięso zmielić. Cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto na oliwie. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą i doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek kłaść farsz. Zlepiać pierogi. Gotować na osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową. Przestudzić. Podsmażyć na oliwie na rumiano. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *