Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi ,,kryzysowe,,

 

Składniki:

    • 30 dag mąki
    • 1 jajko
    • 100 ml wody
    • szczypta soli,
    • 10 dag kaszy jęczmiennej (1 woreczek ugotowanej na sypko)
    • 20 dag gotowanego mięsa z zupy
    • 1 usiekana i usmażona na złoto cebula
    • sól, pieprz mielony
    • 25 dag boczku lub słoniny do okraszenia

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i odłożyć. Kaszę, zmielone mięso, usmażoną cebulę wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi. Gotować na osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową .Podawać okraszone skwarkami z boczku lub słoniny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *