Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi grzybowe extra

Ciasto:

  • 2 pełne szklanki mąki
  • około 3/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • sól

Nadzienie:

  • 1kg świeżych prawdziwków lub podgrzybków
  • 5 cebul
  • pieprz sól, może być wegeta

Sposób przyrządzenia:
Mąkę wysypać na stolnicę, formując kopczyk. Zrobić w nim wgłębienie, wbić jajko i wlać pół szklanki ciepłej wody ze szczyptą soli. Wyrobić na jednolite ciasto. Rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać szklanką koła.
Grzyby ugotowane i odcedzone dzień wcześniej. Zmielić. Podsmażyć cebulę na rumiano. Dodać grzyby. Przyprawić i smażyć przez 20 minut. Ostawić aby troszkę wystygły.
Na każdy kawałek ciasta nakładać nadzienie i dobrze zalepić. Gotować w osolonej wodzie około czterech minut od chwili wypłynięcia. Dobrze odcedzić. Można podawać polane masłem lub przysmażone na bardzo rumiano z dodatkiem cebuli. Smacznego.
Przepis nadesłany na konkurs  „ II Pirogowy konkurs  Pychotki ” Agata Bublewicz

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *