Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone słodkie ziemniaki z rozmarynem i czerwoną cebulą

Składniki:

    • 6 średnich słodkich ziemniaków
    • 2 czerwone cebule
    • 3 łyżki oliwy
    • 2 łyżki posiekanego rozmarynu
    • 1 łyżeczka soli
    • mielony pieprz do smaku
    • ½ szklanki tartego parmezanu


    Sposób przyrządzenia:

    Obrać ziemniaki i cebulę. Ziemniaki umyć, osuszyć. Ziemniaki i cebulę pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać cebulę, ziemniaki, rozmaryn, oliwę, sól i pieprz. Całość ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 45 minut. Przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *