Poznaj sekret przepysznych przepisów na potrawy z kurczaka. Pieczone pałki z kurczaka Danuty. Lista zakupów: pałki z kurczaka, miód, oliwa z oliwek, musztarda.
Składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miski przełożyć miód, oliwę z oliwek oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Następnie dodać słodką oraz ostrą paprykę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki z kurczaka.Wstawić je na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.Następnego dnia włożyć pałki razem z marynata do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.Pod koniec pieczenia rozciąć rękawa, aby skórka ładnie się zarumieniła.
Liczba porcji: 5