Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jaj. Wypróbuj przepis Ani. Do jego wykonania potrzebujesz: jajek, szynki, sera i majonezu.
Składniki:
- 6 jajek
- 3 plasterki szynki
- 3 plasterki sera
- 3 rzodkiewki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Aby się lepiej obierały do wody dodać odrobinę soli.Gotowe obrać ze skorupki i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć żółtka, które przełożyć do miseczki.Rozdrobnić je widelcem.Następnie dodać szynkę pokrojoną w drobną kostkę.Wrzucić starty na tarce ser oraz starte rzodkiewki.Na koniec dodać jeszcze majonez i musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Tak przygotowanym farszem wypełnić połówki jajek.Ułożyć je na półmisku i udekorować według upodobań.
Liczba porcji: 3