Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne faszerowane jajka Ani

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jaj. Wypróbuj przepis Ani. Do jego wykonania potrzebujesz: jajek, szynki, sera i majonezu. 
 
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 plasterki szynki
  • 3 plasterki sera
  • 3 rzodkiewki 
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Aby się lepiej obierały do wody dodać odrobinę soli.
    Gotowe obrać ze skorupki i przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wydrążyć żółtka, które przełożyć do miseczki.
    Rozdrobnić je widelcem.
    Następnie dodać szynkę pokrojoną w drobną kostkę.
    Wrzucić starty na tarce ser oraz starte rzodkiewki.
    Na koniec dodać jeszcze majonez i musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tak przygotowanym farszem wypełnić połówki jajek.
    Ułożyć je na półmisku i udekorować według upodobań.
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *