Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone jajka w kokilkach

Składniki:

  • 1 jajko
  • 12 dkg pokrojonych w kostkę pomidorów bez skóry
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 drobno posiekana dymka
  • 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 2 kapelusze pieczarek
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie składniki dania (z wyjątkiem jajka) umieścić w patelni teflonowej, smażyć powoli aż wydzielający się sos odparuje, przełożyć do żaroodpornej kokilki, wbić do niej jajko. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 5 – 10 minut. Posypać solą i pieprzem, natychmiast podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *