Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pianka w czekoladzie

Składniki:

  • 1 puszka skondensowanego słodkiego mleka
  • 2 galaretki o ulubionym smaku
  • 1 tabliczka czekolady

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko w puszce włożyć do lodówki i schłodzić. Z połowy wody przewidzianej na opakowaniu według przepisu rozpuścić galaretkę. Włożyć do lodówki żeby lekko stężała. Po tym czasie miksujemy tężejącą galaretkę dodając schłodzone mleko. Wlewamy do foremki i odkładamy do całkowitego stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli ,schładzamy. Polewamy piankę i znowu wkładamy do lodówki. Po wyjęciu kroimy i mamy piankę w czekoladzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *