Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Persymona z lodami w miodowym sosie

Składniki:

  • 2 dojrzałe persymony
  • 2 gałki lodów
  • ½ szkl. miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
  • 1 szkl. bitej śmietany

    Sposób wykonania:
    Persymony przeciąć wzdłuż na pół po czym ułożyć je w miseczce, wkładając pomiędzy nimi gałkę lodów.
    Następnie miód rozpuścić w rondelku razem z sokiem z cytryny i orzechami, wówczas polać nimi deser.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *