Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne i sos z szalotki i łososia

Składniki:

  • 400 g makaronu penne
  • sól
  • 300 g filetów z łososia
  • 2 szalotki
  • ½ pęczka koperku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 100 ml śmietany
  • pieprz
  • ½ łyżeczki kurkumy

    Sposób wykonania:

    Posiekane szalotki przesmażyć  na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać śmietanę i sok pomarańczowy.
    Wymieszać i gotować około3  minut.
    Następnie dodać kawałki łososia  i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kurkumą.
    Gotować ostanie 5 minut.
    W między czasie makaron  ugotować według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymiesza go z sosem i posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *