Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z marchewki i grzybów

Składniki:

  • ¼ szkl masła
  • 2 ząbki czosnki
  • ½ kg grzybów
  • 1 szkl posiekanych szalotek
  • 4 ½ szkl startej marchewki
  • 5 jajek
  • 1 szkl bułki tartej
  • 1 szkl startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki rozmarynu

Sposób wykonania:
Masło wrzucić do rondelka i roztopić na małym ogniu, wówczas wrzucić posiekane grzyby, czosnek oraz szalotki.
Gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać startą marchewkę, jajka, start ser, ½ bułki tartej, oregno, rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć całość do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Przykryć wierzch folią aluminiową o wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 30 minut.
Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby wierzch się zarumienił.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *