Składniki:
- ¼ szkl masła
- 2 ząbki czosnki
- ½ kg grzybów
- 1 szkl posiekanych szalotek
- 4 ½ szkl startej marchewki
- 5 jajek
- 1 szkl bułki tartej
- 1 szkl startego parmezanu
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki oregano
- ½ łyżeczki rozmarynu
Sposób wykonania:
Masło wrzucić do rondelka i roztopić na małym ogniu, wówczas wrzucić posiekane grzyby, czosnek oraz szalotki.
Gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać startą marchewkę, jajka, start ser, ½ bułki tartej, oregno, rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć całość do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Przykryć wierzch folią aluminiową o wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 30 minut.
Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby wierzch się zarumienił.