Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki w naleśnikach

Skład:

  • 7-8 łyżek mąki
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki oleju lub oliwy
  • 3/4 szklanki mleka
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiać, wsypać do dzbanka, dodać jaja, mleko, olej lub oliwę. Wymieszać ciasto trzepaczką, rozprawić wodą (ok.1/2 szklanki), przyprawić solą i odrobiną cukru (ok.1 łyżeczki). Powierzchnię patelni rozgrzać, lekko posmarować tłuszczem, pierwszą porcję ciasta usmażyć rumieniąc z obu stron. Następnie naleśniki smażyć już bez tłuszczu na tzw. suchej patelni. Gotowe układać jeden na drugim na talerzu, aby nie obeschły, a następnie napełniać wybranym nadzieniem. Podawać po obrumienieni z dodatkiem sosów.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *