Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z papryki z ziarnami słonecznika

 

Składniki:

 

  • 2 papryki
  • ½ szkl oleju
  • 4 łyżki łuskanych ziaren słonecznika
  • kilka liść bazylii
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz

Sposób wykonania:
Paprykę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż skórka stanie się czarna, wówczas ja wyjąc i wstawić do foliowego woreczka do ostygnięcia po czym zdjąć z niej skórkę.
Następnie przekroić je na mniejsze kawałki, usuwając gniazda nasienne.
Natomiast do papryki dodać olej, słonecznik, bazylię, miód, sos sojowy, czosnek oraz sok z cytryny.
Całość zmiksować na gładką jednolita pastę.
Doprawić do smaku pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *