Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta twarogowa Jowity

Dziś podajemy przepis na pyszną pastę, z twarogiem w roli głównej. Pozostałe składniki przepisu: jajka, majonez, śmietana oraz przyprawy. Idealnie sprawdzi się jako smarowidło na kanapki. 
 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 4 jajka
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Aby skorupka ładnie się obrało po ugotowaniu należy dodać do wody szczyptę soli.
    Gotowe jajka odcedzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Następnie twaróg rozdrobnić widelcem. 
    Dodać do niego majonez oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze jajka.
    Przemieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
    Powstała pasta sprawdzi się idealnie jako smarowidło na kanapki.
     
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *