Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta ogórkowa, mocno ziołowa

 

Składniki:

  • 3 szkl. zsiadłego mleka
  • 250 g ogórków
  • pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki kolendry
  • 2-3 łyżki koperku
  • sól
  • łyżeczka miodu
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 szkl. przegotowanej ostudzonej wody

Sposób wykonania:

  1. Do zsiadłego mleka dodać śmietanę, wodę oraz miód.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolity płyn.
    Wówczas dodać obrane ogórki pokrojone w drobną kostkę.
    Dodać jeszcze posiekany szczypiorek, kolendrę, natkę pietruszki oraz koperek.
    Dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *