Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebek z rodzynkami i kandyzowanymi owocami

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • 120 g owoców kandyzowanych
  • 30 g rodzynków
  • 120 g mąki
  • 120 g cukru pudru
  • sok z ½ cytryny
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz
  • mąka

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru i soku cytrynowego po czym dodać rodzynki oraz posiekane owoce kandyzowane.
    Całość wymieszać i dodawać na przemian białka ubite na sztywna pianę oraz mąkę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *