Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta jajeczna z szynką i majonezem

 

Składniki:

  •   4 jajka ugotowane na twardo
  •   100 g chudej szynki
  •   2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  •   łyżeczka ostrej musztardy
  •   2-3 łyżeczki gęstego majonezu
  •   sól
  •   pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z musztarda i majonezem.
    Wówczas doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
    Następnie szynkę oraz białka jajek drobno posiekać.
    Przełożyć do majonezowej masy.
    Na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *