Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parzybroda

Składniki:


• średniej wielkości główka kapusty
• 15 dag boczku (podgardla lub słoniny)
• 2 łyżki pasty pomidorowej
• sól, pieprz
• szczypta cukru
• 1 cebula
• 0,5 kg ziemniaków
• łyżka tluszczu
• łyżka mąki

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać wodą, zagotować, dodać kapusty pokrojonej w dość duże kawałki – uprzednio sparzonej. Gdy ziemniaki i kapusta będą prawie miękkie, dodać przesmażony z cebulą, pokrojony w kostkę boczek, pastę pomidorową i zasmazkę sporządzoną z tłuszczu i mąki, osolić i popieprzyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *