Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykowy przysmak z czosnkową kiełbasą

Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • 1 czerwona papryka
    • 1 zielona papryka
    • 1 żółta  papryka
    • 1 por / biała część/
    • 25 dkg czosnkowej kiełbasy
    • 2 ząbki czosnku3 łyżki oleju
    • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki  umyć, obrać i pokroić w cząstki. Papryki umyć, osuszyć usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Por oczyścić, pokroić w krążki. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę, kiełbasę czosnkową w plastry. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, smażyć pokrojone ziemniaki, około 20 minut, osączyć z tłuszczu. Na patelnię wrzucić por, kawałki papryki i kiełbasę czosnkową, smażyć  5 minut, dodać natkę pietruszki i 3 łyżki  wody, wymieszać. Dodać usmażone ziemniaki i podgrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *