Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: duszaki

Paprykowy przysmak z czosnkową kiełbasą

Składniki: 1 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta  papryka 1 por / biała część/ 25 dkg czosnkowej kiełbasy 2 ząbki czosnku3 łyżki oleju 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki  umyć, obrać i pokroić w cząstki. Papryki umyć, osuszyć usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki.…

Kociołek z ogniska

Składniki: marchew ziemniaki boczek kiełbasa, nie za tłusta sól 2 duże liście kapusty Produkty Kamis: Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem KAMIS majeranek KAMIS pieprz kolorowy ziarnisty Kamis Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, to samo robimy z ziemniakami. Boczek kroimy w plastry. Kiełbaskę również kroimy w plasterki. Przygotowujemy garnek żeliwny nad ognisko,…

Ziemniaki z ogniska czyli duszone

Rozpoczynamy sezon gilowy 2005 chciałem Wam przedstawić przepis na ziemniaki duszone. Potrawa znana w niewielu regionach polski choć ostatnio rozpowszechnia się bardzo szybko / i bardzo dobrze / .Pochodzenie duszonych przypisuje się zachodnim sąsiadom ,danie uległo spolszczeniu na Śląsku gdzie jest od lat nieodzownym elementem imprez i zabaw plenerowych. Składniki: ziemniaki cebula marchewka pory buraczek…