Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykowy bigos

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 10 dag fasoli perłowej
  • 25 dag kiełbasy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3/4 szklanki śmietany
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • majeranek


    Sposób wykonania;

    Fasolę zalać wodą po czym doprowadzić i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie ugotować do miękkości.
    W między czasie paprykę pokroić w paseczki i udusić na rozgrzanym oleju.
    Natomiast cebulę pokroić w plastry i przesmażyć.
    Następnie paprykę wymieszać z odsączoną fasolą, kiełbasą oraz papryką.
    Wlać jeszcze śmietanę wymieszaną z mąką oraz koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *