Składniki:
- 450 g pieczarek
- 3 ząbki czosnku
- 200 g pieczonego indyka
- 2 pęczki cebulki dymki
- ½ łyżeczki mielonego tymianku
- ½ łyżeczki mielonej bazylii
- łyżka oleju
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki białego wina
- 1 szkl. bulionu
- łyżka mąki
- sól
Sposób wykonania:
- Czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej.
Lekko przesmażyć po czym dodać jeszcze pokrojone pieczarki i posiekaną dymkę.
Razem jeszcze chwilę smażyć po czym oprószyć mąką.
Całość dokładnie wymieszać, skropić winem i posypać papryką.
Dodać jeszcze bazylię oraz tymianek i podlać całość bulionem.
Na koniec wrzucić jeszcze mięso i doprawić do smaku solą.
Trzymać na ogniu około 15 minut do miękkości wszystkich składników.
Liczba porcji: 5