Składniki:
- 450 g pieczarek
- 3 ząbki czosnku
- 200 g pieczonego indyka
- 2 pęczki cebulki dymki
- ½ łyżeczki mielonego tymianku
- ½ łyżeczki mielonej bazylii
- łyżka oleju
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki białego wina
- 1 szkl. bulionu
- łyżka mąki
- sól
Składniki:
Porcjowanie indyka, który jest gorący jest bardzo trudne, dlatego zdarza się pewna nieprawidłowość – bywa tak ze drób jest porcjowany po wystygnięciu a następnie jest odgrzewany. Jest to nieprawidłowość, ponieważ mięso po powtórnym podgrzaniu traci swoje walory smakowe i aromatyczne. Oto jak w prosty sposób podzielić gorącą tuszkę indyka. Potrzebny nam będzie odpowiedni nóż i…
Składniki: 80 dag brokułów 20 dag porów 20 dag pieczarek 10 dag ugotowanych filetów z indyka sól 20 g oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu winnego po szczypcie zmielonego czosnku i imbiru Sposób przyrządzenia: Warzywa i pieczarki oczyścić i umyć. Brokuły podzielić na różyczki, pory pokroić w cienkie krążki, pieczarki w plasterki.…