Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowany seler

Składniki:


  • 2 duże selery,
  • 20dag sera Gouda,
  • ogórek kiszony,
  • ketchup,
  • olej,
  • sól.

Produkty Kamis:

  • panierka Chrup
  • pieprz czarny mielony,

Sposób przygotowania:
Selery w skórce gotujemy aż będą miękkie, gdy ostygną obieramy je i kroimy w plastry o grubości 1cm.
Pokrojony seler, układamy parami, obtaczamy w panierce i przekładamy grubym plastrem żółtego sera. Całość pieprzymy i kto lubi może dosolić. Smażymy na patelni po obu stronach .Upieczony seler układamy na półmisku, polewamy ketchupem i potartym na dużych oczkach ogórkiem kiszonym. Odstawiamy na jakiś czas aby składniki się przegryzły.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Izabela Jundo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *