Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane w sezamie skrzydełka kurczaka z grilla

Składniki:

    • 15 skrzydełek
    • sól, pieprz
  • Panierka:

    • ½ szklanki mąki (najlepsza kukurydziana)
    • ½ szklanki sezamu
    • 1 jajko
    • 1 szklanka mleka

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka umyć, osuszyć. Odciąć szczytową cześć każdego skrzydełka. Pozostałą cześć przyprawić solą i pieprzem. Jajko dokładnie rozmieszać z mlekiem. Mąkę i sezam wymieszać, dodać jeśli ktoś lubi pikantne dania chili. Każdą porcję zanurzyć w mleku z jajkiem i dokładnie obtoczyć w mące z sezamem. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po 8 – 10 minut z każdej strony uważając aby się nie przypalały.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *