Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pakieciki w galarecie

Składniki:


• 10 plasterków pieczonej cielęciny
• 10 plasterków szynki
• 10 listków szałwii
• pędy szczypiorku
• 1 kieliszek białego wina
• ½ l rosołu
• 1 torebka żelatyny
• cytryna

Sposób przyrządzenia:
Na plastrach cielęciny rozłożyć kawałki szynki oraz listki szałwii. Zwinąć ,związać pędami szczypiorku. Żelatynę rozpuścić w podgrzanym rosole ,wymieszać z winem.
Natłuścić prostokątną foremkę.
Na dno wlać trochę galaretki ,schłodzić. Gdy lekko stężeje, umieścić na niej w odstępach ruloniki, zalać resztą galaretki. Wstawić co najmniej na 4 godziny do lodówki.
Wyjąć, pokroić na porcje.
Ozdobić cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *