Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pączki bez drożdży

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl. masła
  • 2 szkl. wody
  • 2 szkl. mąki
  • 4 jajka
  • tłuszcz
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • skórka starta z cytryny
  • cukier puder

 

Sposób wykonania:

  1. Wodę zagotować z dodatkiem masła, wówczas od razu wsypać mąkę.
    Całość dokładnie mieszać do momentu aż ciasto zacznie odstawać od brzegów rondla, po czym wbijać jajka, dodać skórkę z cytryny, sól i cukier.
    Dokładnie wymieszać.
    Następnie łyżkę zanurzyć w tłuszczu, nabierać nią ciasto i wrzucać na rozgrzany tłuszcz.
    Usmażyć na złoto po czym odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *