Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w syropie z likierem

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki likieru pomarańczowego lub inny wg upodobań
  • 1 szklanka wiśni bez pestek 1 szklanka pokrojonych w ósemki śliwek
  • 2 obrane, pozbawione i pokrojone w ósemki jabłka

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę zagotować z połową cukru, a gdy ten się rozpuści zalać nim jabłka, odstawić. Gdy jabłka ostygną owoce układać warstwami w pucharkach, każdą warstwę posypywać cukrem. Zalać pucharki syropem na 12 godzin odstawić do lodówki. Przed podaniem do każdego pucharka dolać likieru.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *