Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Opałki orzechowo-serowe

Składniki:

  • 40 g orzechów włoskich
  • 115 g mąki
  • sól
  • pieprz
  • 115 g masła
  • 115 g sera feta
  • jajko

Sposób wykonania;
Masło posiekać razem z mąką po czym dodać sól i pieprz.
Całość wymieszać aby ciasto przypominało kruszonkę, wówczas dodać ser oraz zmiksowane orzechy.
Całość dokładnie wymieszać na jednolite ciasto.
Wówczas ciasto rozwałkować na stolnicy wyspanej mąką.
Wykroić z ciasta krążki, które ułożyć na blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 10 minut aż staną się rumiane.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *