Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśnikowy Specjał Karoliny

Składniki:
Ciasto:

  • 1 1/3 szklanki mąki (25 dag)
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 2 łyżki margaryny (4 dag)
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 35 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 15 dag pieczarek
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (850 ml)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek dymki
  • 2 łyżki oleju
  • słodka papryka sól, pieprz

Sos:

  • 10 dag żółtego sera gouda
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki masła lub margaryny (4 dag)
  • 2 łyżki mąki (2 dag)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki rosołu (instant)
  • 1/2 szklanki mleka


Sposób przyrządzenia:

Ciasto: mąkę i mleko dokładnie rozrobić z jakami i solą. Tłuszcz rozgrzewać porcjami na patelni i usmażyć kolejno 4 naleśniki na złocisty kolor. Zdjąć z patelni i zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Nadzienie: pieczarki dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Dymkę oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Na patelni mocno rozgrzać olej, podsmażyć na nim mielone mięso, dodać grzyby oraz dymkę. Całość smażyć 3-5 minut. Pomidory rozdrobnić w puszce, kukurydzę osaczyć. Pomidory i kukurydze dodać do mięsa, dusić ok. 15 min. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. 4 Sos: cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Podlać rosołem oraz mlekiem. Nieustannie mieszając dusić ok. 5 min na małym ogniu. Żółty ser utrzeć, 2/3 wsypać do sosu, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć w rulony, a następnie przełożyć do żaroodpornej formy, polać sosem i posypać resztą sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 15 min w temp. 200 stopni. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać i posypać nią gotowe danie.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Karolina (Nina)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *