Składniki:
Farsz:
Sposób przyrządzenia:
Do miski wybić jajka, 1 szklankę piwa i sól, zmiksować na gładką masę, dodać resztę piwa, ponownie zmiksować. Gorącą patelnię cienko nasmarować tłuszczem (kawałkiem słoniny nabitym na widelec), wlać ciasto, poruszając patelnia rozprowadzić ciasto na całej powierzchni patelni. Smażyć do momentu aż ciasto zacznie odstawać na brzegach, obrócić i dopiec. Wykładać na talerz odwrócony do góry dnem. Filety z pangi pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć na nim filety, odłożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę. Filety i cebulę zemleć w maszynce, dodać jajko, natkę pietruszki, przyprawy, wymieszać. Tak przygotowany farsz rozkładać na naleśnikach i zwijać je zamknięty rulon ( dwa brzegi przed zwinięciem w rulon podwinąć do środka). Przed podaniem można obsmażyć co znakomicie poprawia smak.