Składniki:
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 125 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- oliwa do smażenia
- 4 banany
- 1 marchewka
- 150 g selera
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 200 g kapusty
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki stołowe oliwy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajka wymieszać z proszkiem do pieczenia, mlekiem i solą, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie – pokroić paprykę, papryczkę chili, kapustę, obraną marchewkę i seler oraz szczypiorek. Następnie podsmażyć warzywa na patelni, doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać pokrojone w plasterki banany. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz. Podawać na gorąco. Smacznego!
Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez ewelina deleżuk