Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewana pieczeń wołowa

Składniki:


• 1,2 kg wołowiny (z mostka, w jednym kawałku)
• 8 dag wędzonego boczku
• 1 kg pieczarek
• 4 pomidory
• 3 średnie cebule
• 1 pęczek włoszczyzny
• 1/2 pęczka pietruszki
• 5 łyżek śmietany kremówki
• 5 łyżek winiaku
• 1 łyżka mąki
• 5 łyżek masła lub margaryny
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pokroić boczek w kostkę. Obrać, posiekać 1 cebulę. Oczyścić, drobno pokroić 15 dag pieczarek. Podsmażyć boczek, dodać warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umyć i osuszyć wołowinę, ewentualnie lekko roztłuc. Rozłożyć na mięsie nadzienie.
Zwinąć wołowinę w roladę, spiąć wykałaczkami, owinąć sznurkiem.
Ułożyć mięso w dużej brytfance, polać dwiema łyżkami margaryny.
Piec 1 i 3/4 godziny w temperaturze 200ºC.
Oczyścić, pokroić na drobne kawałki pęczek włoszczyzny. Dodać do mięsa pół godziny przed końcem pieczenia, polać 1/2 litra wody i winiakiem. Wyjąć mięso, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Sos z pieczenia przecedzić do naczynia. Rozprowadzić mąkę w śmietanie, zagęścić i doprawić sos.
Oczyścić, pokroić w plasterki resztę pieczarek. Obrać i posiekać pozostałe cebule. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, podzielić na ćwiartki i usunąć środki z pestkami.
Dwie ćwiartki odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić. Posiekać pietruszkę (część pozostawić do dekoracji).
Rozgrzać resztę tłuszczu na patelni. Smażyć pieczarki 10 minut, posypać solą i pieprzem. Dodać pomidory i pietruszkę.
Pokroić mięso w plastry, serwować na półmisku z warzywami i odrobiną sosu. Udekorować pietruszką i pomidorami.
Sos podawać oddzielnie w sosjerce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *