Składniki:
• kostka miękkiego masła (250g),
• 4 suszone pomidory drobno posiekane
• 1 czerwona chili papryczka posiekana
• czosnek drobno posiekany
• kilka gałązek świeżego tymianku
• morska sól i świeżo mielony pieprz
• 4 duże białe grzyby
• pół chleba sourdough (kwaskowaty)
• 2 łyżki musztardy Dijon
• pęczek watercress – sałata wodna (mała drobna sałata, nie rzeżucha), umyta
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 200C. Masło rozetrzeć z pomidorami, dodać chili, czosnek i tymianek. Doprawić do smaku i pokryć każdy grzyb. Ułożyć na blaszce i piec 10-15 min. do miękkości. Chleb pokroić na 8 kromek, posmarować musztardą, wyłożyć sałatę wodną i na wierzch grzyby. Pokryć drugą kromką i przekroić.
4 porcje, przygotowanie – 10 min. zapiekanie – 15 min. Łatwe.
4 comments for “Mushroom Sarnie – Grzyby zapiekane”