Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele zapiekane z żurawiną

Składniki:

  • 4 morele
  • 4 łyżki żurawiny
  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • skórka starta z 12 cytryny
  • 1 łyżka masła

    Sposób wykonania:

    Morele  sparzyć wrzątkiem po czym je obrać i pokroić na kawałki i wymieszać z rozgniecioną żurawiną
    Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego  wysmarowanego masłem.
    Następnie mąkę wymieszać z masłem, cukrem i skórką z cytryny.
    Powstałe ciasto pokruszyć w dłoniach i posypać owoce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 1880 stopni i zapiekać  około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *