Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młode ziemniaczki z cytryną i oliwkami

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dkg oliwek bez pestek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki obrać, przekroić na połowę, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, dodać drobno pokrojony czosnek, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, nałożyć doń ziemniaki i wiórka masła. Piec przez 30 minut w piekarniku na grzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem posypać rozdrobnionymi lub całymi oliwkami i udekorować skórką z cytryny pokrojoną w słomkę. Pychotaaa…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *