Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po chłopsku z grzybami

Składniki:

  • 1 kurczak o wadze około 1 kg
  • 50 dkg grzybów
  • 50 dkg młodych ziemniaków
  • 1 łyżka mąki
  • 2 cebule
  • 8 ząbków czosnku
  • ½ szklanki białego wina
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • 1,5 szklanki bulionu drobiowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • koperek

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na małe porcję. Sól i pieprz wymieszać z przeciśniętym przez praskę 3 ząbkami czosnku, dodać 2 łyżki oleju i sok z cytryny i tą pastą natrzeć kurczaka, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Tak przygotowanego kurczaka obtoczyć w mące i obrumienić na mocno nagrzanym oleju. Kurczaka przełożyć do dużego, płaskiego rondla, dodać obraną i pokrojoną cebulę, pozostałe żabki czosnku, liść laurowy, oczyszczone, pokrojone grzyby, obniżyć temperaturę i smażyć powoli, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie obrać ziemniaki, pokroić w grubą kostkę, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty w osolonej wodzie, odcedzić, poczekać aż odparują. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć na nim blanszowane ziemniaki. Gdy mięso dochodzi, dodać bulion, wino i śmietanę, przyprawić, powoli gotować razem przez 5 minut. Podawać z posypanymi posiekanym koprem pieczonymi ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty.
Uwaga: potrawa lubi przywierać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *