Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młoda kapusta zapiekana z grzybami

Składniki:

  • 1 kg młodej kapusty
  • 30 dkg grzybów
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • 20 dkg tartego sera
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kapustę grubo pokroić. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać kapuste, a gdy ponownie zawrze gotować 3 minuty, odcedzić. Grzyby oczyścić, grubo pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby, smażyć 5 minut. Grzyby wymieszać z kapustą, przyprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkami i serem, zalać nią kapustę z grzybami. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż powierzchnia zacznie się rumienić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *