Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mleczny napój z agrestu

Składniki:

  • 3 szklanki mleka
  • ½ kg dojrzałego agrestu
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka malin
  • ½ szklanki śmietanki

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko zagotować i schłodzić w lodówce. Agrest i porzeczki umyć i oczyścić. Osączyć na sicie. Zagotować ½ szklanki wody z cukrem. Do wrzątku wsypać agrest, ugotować, ostudzić . Do dzbanka wlać schłodzone mleko , dodać agrest, śmietankę, cukier waniliowy oczyszczone z szypułek porzeczki. Dokładnie zmiksować. Tak przygotowany sok przelać do wysokich szklanek i schłodzić lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *