Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielona wołowina z cukinią i bakłażanem

Składniki:

  • 20-30 dag bakłażana
  • 20-30 dag cukinii
  • łyżeczka imbiru
  • ½ kostki rosołowej
  • 1 szkl. wywaru
  • 1 ½ łyżki smalcu
  • 20 dag mielonej wołowiny
  • 1 ¼ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki sosu hoisin
  • ½ łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinię oraz bakłażany oprószyć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć na rozgrzany oleju, wyjąć.
    Następnie na rozgrzanym smalcu smażyć wołowinę oraz imbir ok. 2 min po czym dodać sos sojowy, sos hoisin oraz cukier.
    Całość wymieszać i smażyć kolejne 2 min i dodać cukinie oraz bakłażany.
    Delikatne wymieszać i trzymać na ogniu  ostanie 3-4 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *