Składniki:
- kruche ciasto
- masło
- 2 szkl. cukru
- 200 g miodu
- 6 białek
- łyżeczka cukru
- 400 g mieszanych owoców
- aromat rumowo
- migdały
- czekoladowe ozdoby
Sposób wykonania:
- Ciasto rozwałkować i wykroić dwa placki 30 na 40 cm, ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i upiec w rozgrzanym piekarniku.
Następnie orzechy rozsypać na blasze i również wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut po czym rozłożyć je na cieście.
Następnie cukier rozpuścić w szklance wody gotując na małym ogniu po czym dodać miód i całość ucierać kilka minut.
Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo syrop.
Doprawić aromatem i rozłożyć na cieście.
Udekorować migdałami.