Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże (mule) z czosnkiem i mlekiem kokosowym

Składniki:

    Podstawowe:

    • 2 łyżki oleju arachidowego
    • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
    • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
    • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostkę
    • 2 ostre papryczki chili bez pestek
    • 2 łyżki drobno posiekanego imbiru
    • nać kolendry – jeśli ktoś lubi

    Dodatkowe:

    • 1, 5 kg małży dokładnie wyszorowane
    • 2 łyżki pokrojonego drobno ostryżu
    • kilka listków limonki lub1 łyżeczka otartej z limonki skórki
    • 1 2/3 szklanki mleka kokosowego2 łyżeczki cukru brązowego
    • 1 łyżka sos rybny
    • 2 łyżki soku z limonki


    Sposób przyrządzenia:
    Duży wok mocno rozgrzać, dodać olej arachidowy. Po kolei dodawać wszystkie składniki podstawowe, smażyć 4 minuty intensywnie mieszając. Dodać ostryż, a następnie małże, liście limonki i mleko kokosowe, zwiększyć maksymalnie temperaturę i gotować 4 minuty mieszając aż małże się otworzą. Wymieszać sos rybny z cukrem i sokiem z limonki, dodać do potrawy, wymieszać i podawać.
    Uwaga: Małże surowe których skorupki są otwarte i małże które mimo obróbki cieplnej i intensywnego potrząsania naczyniem lub mieszania pozostają zamknięte są bardzo niebezpieczne dla zdrowia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *